PVEtak eksempel på utført taktekking av flatt tak
Ferdigstillelse av flatt tak viser sluk og takrenne i senter.
Taktekking på en hytte utpå Tjøme
Taktekking med utsikt utover Stavern

KORT BESKRIVELSE

Flate tak er en type takkonstruksjon som, som navnet antyder, har en minimal eller ingen skråning. De brukes vanligvis på bygninger der arkitekturen krever et enkelt og moderne utseende eller der taktilgang er viktig, for eksempel på kommersielle bygninger, industrielle strukturer og moderne boliger.

Flate tak kan være laget av forskjellige materialer, som asfalt takbelegg, PVC, EPDM, TPO, takmembraner, eller til og med betong og tre. De er vanligvis konstruert med flere lag for å gi vanntett beskyttelse og isolasjon mot vær og vind.

På grunn av mangel på naturlig drenering, har flate tak ofte integrerte takrenner, avløpssystemer eller et fall for å sikre at vannet ikke samler seg på takflaten. Riktig drenering er avgjørende for å forhindre vannskader og forlenge levetiden til taket.

Flate tak gir også muligheten til å plassere tekniske installasjoner som klimaanlegg, solcellepaneler, ventilasjonssystemer og mer, som gjør dem funksjonelle for bygninger med mange tekniske krav.

Selv om flate tak har mange fordeler, som tilgjengelighet og bruksmuligheter, krever de også regelmessig vedlikehold for å unngå vanntettproblemer og forlenge levetiden til taket. Riktig inspeksjon og vedlikehold er viktig for å sikre at taket fungerer optimalt gjennom årene.

 

VALG AV TAKBELEGG FOR Å OPPFYLLE LOKALE BYGGEKRAV

Når du skal velge membraner til taket, er det viktig å huske på at det lokale bygge kravet kan variere. I Norge har vi landsdeler som er utsatt for hardt vær, spesielt langs kysten med mye vind. Det er Byggteknisk forskrift (TEK17) som gjelder og setter krav til membraner, som skal brukes på tak. 

Det kan være lokale krav grunnet værforhold i de ulike landsdelene; 

Sjekk derfor lokale krav, før du bestemmer deg for hvilken membran du skal bruke. Det finnes mange typer membraner som passer til ulike situasjoner. Noen membraner er laget av plast, mens andre er laget av gummi. Det er viktig å velge membranen som passer best for taket ditt, slik at du oppfyller lokale byggekrav. 

En annen viktig ting er å velge en membran i forhold til type tekke som skal over membranen. Det kan være behov for en membran som har gode puste egenskaper, slik at fukt og varme kan slippe ut. Mens andre designes for å ikke slippe noe gjennom, altså helt tett begge veier. Da må ventilasjon foregå på andre måter.

Dette gjør man for å sikre et godt resultat og øke takets levetid. 

 

VI UTFØRER PROSJEKTER NÆRT DEG

Vi dekker et stort geografisk område. Pvetak har lager i Tønsberg, men tar på seg oppdrag i Vestfold og Telemark, Viken, Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Nøtterøy, Tjøme, Horten, Sande, Holmestrand, Re, Drammen og Oslo.

VERDT Å VITE

Vi leverer alle type tak, med takbelegg fra våre samarbeidspartnere.

  • Takfoliene er fremstilt i henhold til gjeldene normer og forskrifter.
  • Vanntett, men diffusjonsåpen.
  • Ingen åpne flammer under installasjonen. 
  • Brannhemmende membran.
  • Uv-stabilisert.
  • En 30 m² rull erstatter seks takpappruller i et 2-lags system.
  • Det vanntette materialet er flere ganger lettere enn standar flerlagsystem.
  • Lav vedlikeholdskostnad.
© Copyright 2017 - 2023 pvetak.no by webplatform.no