Grønne tak
Grønne tak
Taktekking med oppkant over gesims
Grønne tak

GRØNNE TAK

Grønne tak, også kjent som vegetasjonstak eller levende tak, er et bærekraftig taksystem som innebærer å beplante takflater med forskjellige typer planter. Disse takene skaper et ekstra lag av vegetasjon, som kan bestå av gress, sedum, urter, blomster, og til og med busker, avhengig av typen grøntak.

Grønne tak har blitt populære i både store byer, men også mindre områder på grunn av deres mange fordeler. De hjelper med å absorbere regnvann, redusere avrenning og avlaste lokale dreneringssystemer. Den ekstra vegetasjonen fungerer også som naturlig isolasjon, noe som bidrar til å redusere varmetap om vinteren og holde bygninger kjøligere om sommeren. Dette fører til energibesparelser og lavere energikostnader for eiere av bygningene.

Grønne tak har også en positiv innvirkning på miljøet ved å bidra til å rense luften, absorbere karbondioksid og produsere oksygen gjennom fotosyntese. I tillegg gir de en estetisk appell til bygninger og skaper en kontrast til det grå betonglandskapet i byområder. Grønne tak kan også fungere som leveområder for dyreliv, og bidrar dermed til å støtte biologisk mangfold i bymiljøer.

Sammenfattende er grønne tak en miljøvennlig løsning som gir flere fordeler, inkludert regnvannshåndtering, energieffektivitet, luftrensing, estetikk og støtte for biologisk mangfold, og blir derfor stadig mer populære som en del av bærekraftige byggeprosjekter.

KORT BESKRIVELSE AV SEDUM TAK

Et tak bestående av sedum er den letteste typen grønne tak på markedet. Mattene med sedum trenger ikke være mer enn 3-4 cm tykke, grunnet at plantene lever kan leve i et tynt substrat. Kassetten med sedum trenger litt tykkere jordmasse, men lever godt med 6-7 cm jord. Dette igjen gir lavere levekår for annen planteart og ugress.Sedummatter blir laget av fiberduk og netting mens Sedum Kassetter blir lagt i kassetter, med litt tykkere jordlag. Produktet brukes i hovedsak på tak, men kan også brukes på bakkeplan, bed og i skråninger. Sedumtak skal legges på en rotbestandig takmembran

.

VI UTFØRER PROSJEKTER NÆR DEG

Vi dekker et stort geografisk område. Pvetak har lager i Tønsberg, men tar på seg oppdrag i Vestfold og Telemark, Viken, Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Nøtterøy, Tjøme, Horten, Sande, Holmestrand, Re, Drammen og Oslo.

VERDT Å VITE

 • Sedum trenger lite vedlikehold, men det er viktig å bruke tiden etter lagt sedum på både gjødsling og luking.
 • Sedumen må få kunne etablere seg før man kan forvente et fordig tak. Godt etablerte tak som har fått nok gjødsling og stell, er de mest frodigste.
 • Nylagt sedum tak er som regel ikke 100% dekket av Sedum plantene.
 • plantene vil følge årstidene, så på sommertid vil den blomstre og vinterstid vil den være mer brun.
 • Det estetiske
 • Lite vedlikehold
 • Bedre luftkvalitet
 • Øker levetiden på membranen
 • Reduserer energibehovet
 • Ser flott ut på takhager og terrasser
 • Svalere inneklima

© Copyright 2017 - 2023 pvetak.no by webplatform.no